תוכן עניינים
לבנות לבד, או להיעזר בנותן שירות?
אם את רוצה לבנות אתר אינטרנט, ישנן שתי דרכים עיקריות שבהן את יכולה לפעול: לבנות אותו בעצמך או להיעזר בנותן שירות מקצועי. כל אחת מהאופציות הללו מציעה יתרונות וחסרונות משלה, והבחירה תלויה מאוד במיומנויות הטכניות שלך, בתקציב ובזמן שיש לך להשקיע בפרויקט.
- בנייה עצמאית: אם יש לך ידע טכני ברמה סבירה או שאת מוכנה להשקיע את הזמן הדרוש בלימוד, את יכולה לבנות את האתר בעצמך.
- בנייה באמצעות נותן שירות מקצועי: אם את מעדיפה להעביר את המשימה למומחים, ישנם נותני שירותי רבים בשוק המציעים שירותי בניית אתרים במחירים הוגנים לכל כיס.
אם בונים לבד
אם את בעלת ידע טכני ואוהבת להתעמק בפרטים, בניית אתר בעצמך יכולה להיות חוויה. ישנן פלטפורמות רבות כמו וורדפרס, Wix ו-site123 שמאפשרות לבנות אתר יפה ופונקציונלי ללא צורך בידע בקוד.
אחרי שסיימת, את מוזמנת להציץ בצ'ק ליסט לבדיקת אתר כדי לוודא שלא שכחת שום דבר חשוב או להשאיר פרטים בטופס המצורף ותקבלי את הצ'ק ליסט למייל.
עם זאת, בניית אתר לבד דורשת השקעה ניכרת של זמן ומאמץ, וסיכוי טוב שיהיה לך יותר משתלם להשאיר את זה למומחים, בזמן שאת משקיעה את הזמן שלך בדבר החשוב יותר – ניהול העסק שלך.
אם בונים אצל נותן שירות מקצועי
אם אין לך את הזמן או את המיומנויות הטכניות לבנות אתר בעצמך, כדאי להיעזר בנותן שירות מקצועי. בונה אתרים מקצועי יוכל לבנות עבורך אתר יפהפה ופונקציונלי, המתאים בדיוק לצרכים של העסק שלך, במינימום זמן.
נותן שירות מקצועי ילווה אותך מרגע תכנון האסטרטגיה, אפיון, עיצוב ועד להרצת האתר בלייב.
השלבים בבניית אתר אינטרנט מקצועי
1. תכנון אסטרטגיה.
2. בחירת תקציב והשוואת מחירים.
3. אפיון הפרויקט.
4. רכישת דומיין ואחסון.
5. איסוף תכנים.
6. עיצוב ובניית האתר.
7. הזנת תכנים.
8. בדיקות, רספונסיביות, תוספים ושיפורים.
9. העלאת אתר.
10. קידום ושיווק.
בואו נפרט לגבי השלבים בבניית אתר אינטרנט
1. תכנון אסטרטגיה
בשלב הראשון, חשוב להבין מה את רוצה להשיג עם האתר?
קיימים סוגים שונים של אתרים, וחשוב להבין מה הפונקציות העיקריות שאת מחפשת שהוא יעשה.
האם את רוצה למכור מוצרים? להגדיל את המודעות למותג שלך או לספק מידע ללקוחות הפוטנציאליים?
אתר אחד יכול לספק מס' צרכים, אבל זה ישפיע על מורכבות הפרויקט ועל המחיר הסופי.
בשביל למצוא תשובות לשאלות האלה, חשוב לנתח את קהל היעד של העסק מראש.
בעצם, חשוב להבין מה מעניין את הלקוחות הפוטנציאליים? מה הם מחפשים באינטרנט?
בהתאם לזה, אפשר להבין איזה פונקציות הם מצפים למצוא באתר האינטרנט שלך.
2. בחירת תקציב והשוואת מחירים
בשלב השני, חשוב לקבוע תקציב ולמצוא תשובה לשאלה: "כמה את מוכנה להשקיע בבניית האתר?"
מומלץ לקבל הצעת מחיר או 2 מנותני שירות, כדי להבין את טווחי המחירים ולראות אם התקציב הראשוני שחשבת עליו הוא בטווח הגיוני לצרכי הפרויקט.
חשוב להבין שתקציב לבניית אתר נקבע ממספר פרמטרים. להלן כמה פרמטרים לדוגמא:
- הפלטפורמה: איזו פלטפורמה מתאימה לאתר שלך? וורדפרס, Wix, Squarespace או אתר הבנוי בקוד? אתרים הבנויים על פלטפורמות קיימות בדר"כ זולים יותר מאתרים הבנויים בקוד. מנסיוני, ניתן לבנות את רוב סוגי האתרים על פלטפורמות מוכנות.
בנוסף, לאתרים מבוססי פלטפורמות יתרון גדול נוסף: אפשר להחליף מנהל אתר בקלות. כל מנהל אתר המבין בפלטפורמות יוכל להבין את תפעול האתר בקלות, ולא יצטרך חפיפה ארוכה על אתר ספציפי שבנוי בקוד.
נכון להיום, וורדפרס היא הפלטפורמה הפופולרית ביותר, ולא לחינם. היא מאפשרת ליצור אתרים אסתטיים, מהירים, שאפשר לעצב בצורה אישית ונוחים לקידום אורגני. - כמות סוגי התבניות: אם יש לך צורך בהרבה סוגי תבניות דפים, זה יעלה את מחיר האתר כי יהיה צורך לאפיין, לעצב ולבנות יותר סוגי דפים.
- תחכום העיצוב: ככל שהעיצוב של האתר מתוחכם יותר ודורש פונקציות מתקדמות יותר, מחירו יעלה.
- פונקציות מתקדמות: אתרים עם יכולות מתקדמות יותר, כמו מערכת סליקה וכו', יהיו יקרים יותר מאתרים פשוטים.
3. אפיון הפרויקט
בשלב האפיון מתחילים להגדיר את מאפייני האתר, כגון מבנה, תפריטים, סוגי הדפים ומספרם, תפקודיות, סוגי התכנים וכמותם ועוד.
חשוב להדגיש, שאם מתכננים לעשות קידום אורגני לאתר בעתיד, אז חשוב לשים לב למבנה אתר שחברותי למנועי החיפוש. כדאי לשים לב לזה עוד בשלב האפיון כדי לא לעשות טעויות שיהיה מורכב לתקן בעתיד, כשהאתר יהיה באוויר. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הקידום האורגני בנושא.
מבחינת עיצוב האתר, בשלב זה נהוג לבחור את פלטת הצבעים לאתר, הגופנים וקביעת הסגנון העיצובי הכללי. מומלץ בחום לחשוב על קהל היעד של האתר ולהתאים את העיצוב לטעם שלהם, ולשים את ההעדפות האישיות לגבי העיצוב במקום השני 🙂
4. רכישת דומיין ואחסון
אם עובדים עם ספק חיצוני, בשלב זה אמורים לקבל סקיצות ויזואליות של מבנה האתר העתידי כדי לקבל המחשה איך הוא עלול להראות בסוף הפרויקט.
בנוסף, נהוג ליצור מסמך אפיון מפורט המכיל את כל ההנחיות העתידיות לשלל הגורמים המעורבים בפרויקט (המעצב, המתכנת, כותבי התוכן וכו').
לאחר שאפיינו את האתר שלנו, נעבור לרכישת דומיין ובחירת אחסון.
כתובת הדומיין היא "כתובת הבית" של האתר באינטרנט. היא צריכה להיות קליטה, פשוטה ורלוונטית למיתוג. ברירת המחדל היא להשתמש בשם המותג, אבל כדאי לשים לב לכמה דברים:
- זמינות: מסיבה כזאת או אחרת, שם המותג עלול להיות לא זמין. הדומיין עלול להיות בשימוש ע"י אתר אחר. ניתן להשתמש בוריאציה פנויה בסגנון, שתהיה רלוונטית לשם המותג.
- "מוניטין" הדומיין מול גוגל: במידה ומתכננים לעשות קידום אורגני, חשוב לשים לב שהדומיין הפוטנציאלי לא קיבל "פסילות" בעבר ע"י גוגל כתוצאה משימוש בטכניקות קידום בעייתיות.
- סיומת: כדאי לבחור סיומת תואמת גיאוגרפית לאיזור שבו מפעילים את האתר. לדוגמא, אם קהל היעד של האתר הוא ישראל, אז נעדיף סיומת "co.il".
ניתן לקנות דומיין דרך איגוד האינטרנט הישראלי או דרך חברת האחסון. לעיתים, ניתן לרכוש את הדומיין יחד עם האחסון ב"עסקת חבילה" בהנחה.
לגבי האחסון, אתר אינטרנט הוא בעצם אוסף קבצים, שצריכים להיות מאוחסנים על שרת מסוים כדי שהאתר יכול להיות מוצג למשתמשים.
כשבוחרים אחסון, חוץ משיקולי מחיר חשוב לבחור אחסון שקרוב גיאוגרפית לקהל היעד של האתר, שתואם את נפח התנועה הצפוי ונפח הקבצים. לחשוב לקחת את הגורמים האלה בחשבון אם רוצים לספק חווית משתמש טובה באתר.
5. איסוף ויצירת תכנים
במקביל להתעסקות עם האתר עצמו, מומלץ כבר להתחיל לתכנן וליצור את התוכן לאתר. בסופו של דבר, אתר הוא רק השלד, אבל התוכן הוא ה"בשר".
מומלץ לנסח אסט' תוכן לאתר, בהתאם לצרכים הספציפיים.
במידה ומתכננים לעשות קידום אורגני, חשוב ליצור תכנים ממוקדי מילות מפתח, כדי למקסם את פוטנציאל הדירוגים של האתר בגוגל.
חשוב לשלב תמונות וסרטוני וידאו (אם רלוונטי), כדי ליצור תוכן אטרקטיבי ומושך עבור הגולשים, שיעלה את הסיכויים שיעשו פעולה (קנייה, יצירת קשר), במקום שרק ילחצו על ה-X בצד ימין למעלה וישכחו מהאתר.
6. עיצוב ובניית האתר
בשלב זה, נחליט על העיצוב הסופי לאתר. נוודא שהעיצוב חברותי למשתמש, מאפשר שימוש נוח באתר ורלוונטי לקהל היעד.
במידה ותרצי לעצב לבד, אני ממליצה לקחת השראה מכמה מתחרים – אם יש להם אתר עם ותק שכנראה מייצר מכירות, כנראה שהעיצוב שלהם בכיוון הנכון.
מצד שני, אם עיצוב זה לא הצד החזק שלך, מומלץ להיעזר באיש/אשת מקצוע המבינים בדקויות העיצוביות שיגרמו לאתר להיות אסתטי ולדבר לקהל היעד.
בכל מקרה, לאחר שהעיצוב מוכן, מגיע שלב בניית האתר בפועל. בניית האתר היא השלב שבו מתרגמים את העיצוב "על הנייר" לקוד שדפדפנים מסוגלים לתרגם לאתר "חי" ברשת.
ניתן לבנות אתר ב-2 דרכים עיקריות:
-
- פלטפורמות בניית אתרים: בימינו, חלק גדול מהאתרים נבנים על פלטפורמות, כגון WordPress ו-Wix, שמאפשרות בניית אתר פונקציונלי ומעוצב מבלי התעסקות עמוקה בקוד.
הרבה ספקי שירות בימינו בונים אתרים ע"ב הפלטפורמות הנ"ל, ושימוש בפלטפורמה זאת כנראה האופציה המועדפת עבור מי שרוצה לבנות אתר בעצמה. - קוד פתוח: הדרך ה"קלאסית" לבניית אתר, שבה כותבים באופן מלא את הקוד לאתר בצורה שתציג את העיצוב ותאפשר את הפונקציות הרצויות.
אתרים בנויים בקוד נוטים להיות יקרים יותר, אבל הרבה יותר גמישים מבחינת האפשרויות שהם מאפשרים מבחינת התאמה, והרבה פעמים מאפשרים ביצועים טובים יותר, יחסית לאתרים מבוססי פלטפורמות.
7. הזנת תכנים
לאחר שהאתר רוקם עור וגידים בסביבת הפיתוח, זה השלב שבו מעלים את התכנים הראשוניים שיצרנו מראש.
8. בדיקות, רספונסיביות, תוספים ושיפורים
לפני העלאת האתר הסופי לאוויר, חשוב מאוד לבצע בדיקות אחרונות ושיפורים של הרגע האחרון, במידה ויש.
בשלב הראשון, חשוב לבדוק את תפקוד האתר. חשוב לשים לב אם כל הפונקציות שרצינו עובדות בצורה תקינה, אם אין שיבושים עיצוביים, קריסות לא צפויות וכל פגם שגורע מחווית המשתמש.
בנוסף, נבדוק את רספונסיביות האתר והדרך שבה הוא מוצג על סוגי מסכים שונים.
בימינו, אנשים גולשים באינטנסיביות ברשת מהטלפון הנייד או מטאבלטים, לכן זה הכרחי להציע חווית משתמש לא פחות ממושלמת גם למשתמשים אלה.
נוודא שהעיצוב שבחרנו עובד על כל סוגי המסכים בצורה תקינה.
לבסוף, במידה והחלטנו להוסיף עוד פונקציות לאתר ברגע האחרון (לדוגמא טפסי "צור קשר", מערכת סליקה וכו'), נוכל להוסיף אותן כעת, לפני שהאתר עולה לאוויר.
9. העלאת האתר
ברכותיי, יש לכן אתר חדש 🙂
10. קידום ושיווק
לאחר שיש לנו אתר מהמם באוויר – הגיע הזמן לשווק אותו. בסופו של דבר, לא משנה כמה שהאתר מעוצב ומדהים – אם אין גולשים, אין מכירות.
השיטות הנפוצות ביותר לשיווק דיגיטלי עבור האתר הן:
- קידום אורגני (SEO): אופטימיזציה של האתר למנועי החיפוש, בצורה שתביא תנועה אורגנית לאתר.
- קידום ממומן: השקעה בקמפיינים ממומנים בגוגל ובפייסבוק. עבור הצלחה בקידום ממומן, מומלץ לשקול לשלב דפי נחיתה יעודיים לקמפיינים השונים, בנוסף לאתר הראשי.
- שיווק ברשתות החברתיות: שיתוף התוכן של האתר ברשתות החברתיות השונות.
מה עושים לאחר שסיימנו עם התהליך לבניית האתר?
גם לאחר השקת האתר, העבודה לא נגמרת.
חשוב לבצע תחזוקה שוטפת לאתר: לבצע אופטימיזציה לאתר באופן קבוע, לעדכן גרסאות לפלטפורמה ותוספים, וכו'.
בנוסף, אנחנו נרצה לעדכן את התוכן באופן קבוע, כדי להישאר רלוונטיים לקהל היעד שלנו יחסית למתחרים.
לבסוף, חשוב לעקוב אחרי ביצועי האתר לפחות פעם בחודש. אנחנו נרצה לעקוב אחרי נתונים שונים לגבי הדרך שבה הגולשים משתמשים באתר, לראות שינויים בכמויות הגולשים, המכירות, נטישה של דפים ועוד.
מעקב קבוע יבטיח שנוכל לקבל תמורה להשקעה עבור האתר ועבור הקמפיינים השיווקיים השונים.
לסיכום
בניית אתר הוא תהליך עם מורכבויות שונות הדורש תכנון, סבלנות והשקעה. בין אם תחליטי לבנות את האתר בעצמך או להיעזר בנותן שירות מקצועי, חשוב שתביני את השלבים השונים בתהליך.
זכרי, אתר אינטרנט הוא כלי שיווקי רב עוצמה שיכול לעזור לך להשיג את המטרות העסקיות שלך.
רוצה לקבל ייעוץ מקצועי על בניית אתר לעסק שלך? אני מזמינה אותך לשיחת ייעוץ חינמית כדי לבחון יחד את האפשרויות העומדות בפניך, ואיך נוכל להשיג אותן בצורה המשתלמת ביותר.